minibus.jpg

Πανόραμα Ελβετίας

como2

Ελβετία - Αλπικό Τρένο
9 ημέρες
4/4, 26/5, 23/6, 675€

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα 9ήμερης εκδρομής

1Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΤΡΑ: Συγκέντρωση το μεσημέρι στο λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ, επιβίβαση στο πλοίο, απόπλους για ΑΓΚΩΝΑ, διανυκτέρευση εν πλω.
2Η ΗΜΕΡΑ, ΑΓΚΩΝΑ – ΑΟΣΤΑ: '
Αφιξη στην ΑΓΚΩΝΑ και άμεση αναχώρηση για την περιοχή της ΑΟΣΤΑ, με ενδιάμεσες στάσεις, Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
3Η ΗΜΕΡΑ, ΑΟΣΤΑ - ΜΟΝΤΡΕ - ΛΩΖΑΝΗ – ΓΕΝΕΥΗ:
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την πόλη της ΛΩΖΑΝΗΣ. Η διαδρομή μας υπέροχη από το τούνελ του ΑΓΙΟΥ ΒΕΡΝΑΡΔΟΥ μας οδηγεί στο ΜΟΝΤΡΕ, την πόλη των συνεδρίων και των διεθνών συναντήσεων. Λίγο αργότερα περνώντας από μια ακόμη κλασική ελβετική πόλη τη ΒΕΒΕ, καταλήγουμε στη ΛΩΖΑΝΗ, όπου θα δούμε το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, την έδρα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, την εκκλησία του ΑΓ. ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ και το γραφικό λιμάνι ΟΥΣΥ. Το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της ΓΕΝΕΥΗΣ, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.
4Η ΗΜΕΡΑ, ΓΕΝΕΥΗ - ΒΕΡΝΗ - ΙΝΤΕΡΛΑΚΕΝ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ:
Πρωινό και περιήγηση - γνωριμία στην πόλη της ΓΕΝΕΥΗΣ, με το μέγαρο των ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ, το ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, το νησάκι του ΖΑΚ ΡΟΥΣΩ, το μνημείο των ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ, το ΡΟΛΟΙ με τα λουλούδια, τον πίδακα σύμβολο της πόλης. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της ΕΛΒΕΤΙΑΣ, τη ΒΕΡΝΗ. Χτισμένη πάνω στην αναδίπλωση του ποταμού 'Ααρ. Κατά την παραμονή μας στην πόλη θα δούμε το ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ, τη ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ, το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, το ΡΟΛΟΪ με τις φιγούρες, το λάκκο με τις ΑΡΚΟΥΔΕΣ, κ.α. Επόμενος σταθμός το μεγαλύτερο κέντρο πώλησης αναμνηστικών στην Ελβετία, το πανέμορφο ΙΝΤΕΡΛΑΚΕΝ. Θα περπατήσουμε στη λεωφόρο ΧΕΕΒΕΚ με τις καρυδιές και τις ινδικές καστανιές και θα θαυμάσουμε μοναδικές ομορφιές της πόλης. Το βράδυ καταλήγουμε στην πόλη της ΛΟΥΚΕΡΝΗΣ. Μετά το δείπνο μπορούμε να περπατήσουμε και να κάνουμε την πρώτη γνωριμία με τη φωτισμένη πόλη. Διανυκτέρευση.
5Η ΗΜΕΡΑ, ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΖΥΡΙΧΗ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ:
Το πρωί αφού κάνουμε μια σύντομη περιήγηση στην πόλη, θα ξεκινήσουμε για την οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Ζυρίχη. Η πόλη είναι χτισμένη στη βόρεια άκρη της ομώνυμης λίμνης εκεί όπου πηγάζουν οι ποταμοί ΛΙΜΑΤ και ΖΙΛ. Εδώ, θα γνωρίσουμε το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, την εκκλησία MUNSTER με τα βιτρό του Σαγκάλ και θα κάνουμε τα ψώνια μας στην εμπορική καρδιά της πόλης, τους δρόμους ΜΠΑΝΧΟΦΣΤΡΑΣΣΕ και ΛΙΜΑΤΚΕ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη ΛΟΥΚΕΡΝΗ, χρόνος ελεύθερος για να ολοκληρώσουμε τη γνωριμία με την πόλη και τα αξιοθέατα, δείπνο και διανυκτέρευση.
6Η ΗΜΕΡΑ, ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ST.MORITZ/ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ:
Πρωινό και αναχώρηση για chur και στη συνέχεια με τρένο (έξοδα ατομικά) θα επισκεφθούμε το παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο St. Moritz το οποίο είναι κτισμένο σε υψόμετρο 1580 μέτρων και περιβάλλεται από μια λίμνη η οποία, παγωμένη καθώς είναι το χειμώνα, αποτελεί ιδανικό στάδιο για Χόκεϋ. Αρχικά ήταν μικρό χωριό με ιαματικές πηγές, γνωστές ήδη από τους μεσαιωνικούς χρόνους. 'Αρχισε να εξελίσσεται σε χειμερινό θέρετρο από το 19ο αιώνα και σήμερα είναι ένα μέρος ιδεώδες για σκι αλλά και το καλοκαίρι για πεζοπορία. Παραμονή γεύμα προαιρετικά, επιστροφή στη ΛΟΥΚΕΡΝΗ, δείπνο, διανυκτέρευση.
7Η ΗΜΕΡΑ, ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΛΟΥΓΚΑΝΟ - ΚΟΜΟ – ΜΙΛΑΝΟ:
Πρωινό και αναχώρηση για άλλη μια πολύ όμορφη λίμνη και πόλη της Ελβετίας, το ΛΟΥΓΚΑΝΟ. Θα φθάσουμε νωρίς το μεσημέρι και θα έχουμε χρόνο για μικρή περιήγηση και αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, γιατί όχι και προαιρετική ανάβαση με το τελεφερίκ στην κορυφή ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΤΟΡΕ, για να απολαύσουμε πανοραμικά την πόλη και τη λίμνη του ΛΟΥΓΚΑΝΟ. Η διαδρομή μας συνεχίζεται το ίδιο ενδιαφέρουσα καθώς διασχίζουμε τη βόρειο Ιταλία, για τη λίμνη και την πόλη του ΚΟΜΟ. Μια πόλη στην επαρχία της Λομβαρδίας, στη βόρειο Ιταλία, 45 χλμ βόρεια του Μιλάνου. Τοποθετημένο στη νότια άκρη του νοτιοδυτικού βραχίονα της λίμνης Κόμο, είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Βόρειας Ιταλίας. Νωρίς το βράδυ καταλήγουμε στην πόλη των εκθέσεων και της μόδας, το ΜΙΛΑΝΟ. Μετά το δείπνο προαιρετικά μπορούμε να περπατήσουμε στο κέντρο της πόλης, μέχρι την ονομαστή ΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ και το ΝΤΟΥΟΜΟ, διανυκτέρευση.
8Η ΗΜΕΡΑ, ΜΙΛΑΝΟ – ΑΓΚΩΝΑ:
Πολύ νωρίς το πρωί, «γεμάτοι εικόνες, τοπία και αναμνηστικά» κατευθυνόμαστε μέσω ΜΠΟΛΟΝΙΑΣ για το λιμάνι της ΑΓΚΩΝΑ. 'Αφιξη, τακτοποίηση στο πλοίο, απόπλους για ΠΑΤΡΑ, διανυκτέρευση εν πλω.
9Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΤΡΑ:
'Αφιξη στο λιμάνι της πόλης μας με υπέροχες αναμνήσεις.

 

Τέλος εκδρομής

 

Δίκλινο/άτομο Μονόκλινο
675 € 950 €

 

Παρέχουμε:

  •  Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελή, κλιματιζόμενα πούλμαν.
  •  Εισιτήρια πλοίων ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ και αντίστροφα σε 4ΚΛΙΝΕΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ με W.C. (AB4).
  •  Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*sup & 4*. 
  •  Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (6 πρωινά, 6 δείπνα).
  •  Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  •  Αρχηγό - συνοδό.
  •  Ασφαλιστική κάλυψη αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
  •  Φ.Π.Α. 

Πληροφορίες

Σημειώσεις:

  • Πριν αποφασίσετε να συμμετάσχετε στο ταξίδι μας, βεβαιωθείτε ότι έχετε είτε την καινούργια ταυτότητα, είτε το καινούργιο διαβατήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο να ισχύει μέχρι την ημερομηνία επιστροφής σας.
  • Παιδιά έως 12 ετών δικαιούνται έκπτωση 10% εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες.

Φωτογραφίες

Εκτύπωση

Κάντε λήψη του προγράμματος πατώντας εδώ: