Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019
2:15:04πμ

Λογαριασμοί τραπέζης

Πειραιώς:
IBAN:GR24017250400055
04091124463

Λογ: 5504091124463


Alpha Bank:
IBAN:GR08014088608860
02002003603

Λογ: 886002002003603


Δικαιούχος:
ΘΕΟΤΟΚΗΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ

Καρναβάλι Νάουσας

karnavali naousas1

Θεσσαλονίκη-Τύρναβος
Πόζαρ - Έδεσσα
3ήμερη, 9-11/3, από 95€ !!

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα 3ήμερης εκδρομής

1η ημέρα: Πάτρα - Θεσσαλονίκη Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί από την πλ. Γεωργίου. Μέσω Ρίου - Αντιρρίου, Ιονίας και Εγνατίας Οδού, φτάνουμε στον παραδοσιακό οικισμό Παλαιό Άγιο Αθανάσιο, στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν. Το χωριό χτίστηκε σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στα τέλη του 16ου αιώνα από κτηνοτρόφους και χτίστες από την Ήπειρο, ενώ το 1992 χαρακτηρίστηκε ως παραδοσιακός οικισμός. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφέ, φαγητό. Αργότερα, αναχώρηση για τη «Νύμφη του Θερμαϊκού», τη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και βρίσκεται στον κόλπο του Θερμαϊκού και στις πλαγιές του Σέιχ Σου. Η περιοχή από το Λευκό Πύργο έως την Πλατεία Αριστοτέλους και την Εγνατία Οδό αποτελούν το κέντρο της πόλης και ουσιαστικά τον τόπο εξέλιξης της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ, προαιρετική διασκέδαση στα Λαδάδικα. Διανυκτέρευση.
Κυριακή 10/3:
Mετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τα Λουτρά Πόζαρ. Θερμοί καταρράκτες, θεόρατα πλατάνια παντού και ο ήχος των νερών μας ταξιδεύει. Το τοπίο στα πόδια του Καϊμακτσαλάν, δε χορταίνεται. Το σκηνικό, με το ποτάμι να κατηφορίζει στο κατάφυτο φαράγγι, είναι σίγουρα ειδυλλιακό, καθώς όμως τα λουτρά διαχειρίζεται η δημοτική επιχείρηση, τα «μπάνια» είναι φτηνά και οι επισκέπτες πολλοί. Τα λουτρά προσφέρονται για ποικίλες θεραπευτικές εκδοχές. Έπειτα, αναχώρηση για την Έδεσσα, με σήμα κατατεθέν τους πανέμορφους καταρράκτες και τα νερά που τη διατρέχουν ολόκληρη. Οι καταρράκτες Έδεσσας βρίσκονται στην άκρη του βράχου σε ένα μοναδικό πάρκο σμιλεμένο από το νερό με 11 καταρράκτες. Οι δύο είναι μεγάλοι, ορατοί, επισκέψιμοι και προσφέρουν μοναδική ατμόσφαιρα της δύναμης της φύσης, δημιουργώντας τον μύθο της υδάτινης πολιτείας. Εν συνεχεία, αναχωρούμε για το Καρναβάλι της Νάουσας, όπου κυριαρχούν το κέφι, οι αστεϊσμοί, τα πειράγματα, αλλά κυρίως οι μεταμφιέσεις. Η Αποκριά χαρακτηρίζεται και από τον αυθορμητισμό, τον ενθουσιασμό, τη φιλόξενη διάθεση των Ναουσαίων. Ιδιαίτερο και βασικότερο όμως στοιχείο είναι το έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες». Ένα έθιμο με βαθιές ρίζες, που στο πέρασμα της μακραίωνης ιστορίας του ενσωμάτωσε στοιχεία της τοπικής παράδοσης και των ηρωικών αγώνων. Το έθιμο ξεκινάει την πρώτη Κυριακή της Αποκριάς, τα μπουλούκια επισκέπτονται τα σπίτια των μελών τους και γλεντούν, επαναλαμβάνεται την Κυριακή της Αποκριάς (Τυρινής) στην πλατεία των Αλωνίων και γίνεται γλέντι με παραδοσιακούς μεζέδες και το φημισμένο ντόπιο κρασί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Καθαρά Δευτέρα 11/3:
Aπολαμβάνουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο. Στην συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για τον Παλαιό Παντελεήμονα. Ίσως το ομορφότερο χωριό στις πλαγιές του Ολύμπου, προσφέρει πλούσιες εικόνες στον επισκέπτη. Κατόπιν αναχώρηση για τον Τύρναβο. Θα παρακολουθήσουμε το τοπικό έθιμο «Μπουρανί», μέσα σε ένα γλέντι με χορούς και τραγούδια, με διάφορα φαλλικά ομοιώματα και πειράγματα των ντόπιων. Παραμονή ώστε να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις και προαιρετικά γεύμα, τσίπουρο και κρασί υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής. Επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις μετά από ένα γεμάτο τριήμερο με πολλές όμορφες εικόνες!
 

Σημείωση: οι επισκέψεις του προγράμματος δύναται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς παραλείψεις.

 

Early booking (ως 28/2) Φοιτητές & Γκρουπ 4+ ατόμων Τιμή συμμετοχής
95€ 95€ 110€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές - περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο Philippos Hotel 3* στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης.
  • Αρχηγός - συνοδός.
  • Φ.Π.Α.  

Εκτύπωση

Κάντε λήψη του προγράμματος πατώντας εδώ: