bran castle

Βουκουρέστι-Καρπάθια
Σόφια - Φιλιππούπολη
4-9 Δεκεμβρίου, 250€ !!

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα 6ήμερης εκδρομής

1η ημέρα, 4/12: Αναχώρηση το προηγούμενο βράδυ (3/12) για τα σύνορα Προμαχώνα, με τις απαραίτητες στάσεις. Έλεγχος ταυτοτήτων (απαραίτητες ταυτότητες με λατινικούς χαρακτήρες) και σύντομη στάση στα αφορολόγητα. Το πρωί φτάνουμε στο ιστορικό Μοναστήρι της ΡΙΛΑ του 10ου - 11ου αιώνα, στο μουσείο του οποίου φυλάσσεται ο περίφημος σταυρός του μοναχού Ραφαήλ με τις 10.000 διαφορετικές παραστάσεις από την Αγία Γραφή. Επίσκεψη στους Χρυσούς επιτάφιους με δεκάδες πολύτιμες πέτρες και εικόνες. Εν συνεχεία, κατευθυνόμαστε για τη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη ΣΟΦΙΑ κι έπειτα αναχωρούμε για γνωριμία με την πόλη, η οποία χαρακτηρίζεται από ένα μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ, ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων, που άφησαν στο πέρασμά τους Θράκες, Ρωμαίοι, Σλάβοι και Τούρκοι. Ακολουθεί περιήγηση της πόλης, όπου θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αλεξάνδρου Νέφσκι, το Εθνικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο, τη Ροτόντα του Αγίου Δημητρίου και το Ναό του Αγίου Νικολάου (Ρώσικη εκκλησία) και άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.
2η ημέρα, 5/12: Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για τη Ρουμανία, και το πανέμορφο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ! Ξεκινάμε την περιήγηση στο «Παρίσι των Βαλκανίων» με γνωριμία με την παλαιά και τη νέα πόλη, που δικαίως ονομάζεται έτσι, λόγω της αρχιτεκτονικής του και της έντονης πολιτιστικής ζωής που γνώρισε. Μέσα από μια πανοραμική περιήγηση του Βουκουρεστίου, θα θαυμάσουμε τα πιο αξιόλογα μνημεία: αρχικά, επίσκεψη στο Πατριαρχείο, την Αψίδα του Θριάμβου, την Πλατεία του Ελεύθερου Τύπου, το Ατενέουμ, την Πλατεία της Επανάστασης και την Ελληνική Εκκλησία. Επίσης, θα δούμε τη Νομική Σχολή και την Όπερα. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το πάρκο Χεραστράου, ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της χώρας. Η περιοχή θεωρείται από τις πιο αριστοκρατικές και το πάρκο περιστοιχίζεται από βίλες και περίτεχνα οικήματα του 20ου αιώνα. Επίσης, στο πάρκο υπάρχουν πολλά εστιατόρια-καφέ για γεύμα της επιλογής σας. Θα δούμε το επιβλητικό «Σπίτι του Λαού», το μεγαλύτερο σήμερα κτιριακό συγκρότημα στην Ευρώπη, και το δεύτερο στον κόσμο μετά από το Πεντάγωνο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η κατασκευή του ξεκίνησε από τον κομμουνιστή ηγέτη της Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου τις ημέρες της δόξας του, και σήμερα φιλοξενεί το κοινοβούλιο της χώρας. Χρόνος ελεύθερος να εξερευνήσετε την συνοικία Λιπσκάνι, το ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου. Διατηρεί την γοητεία της παλιάς πόλης, όπου και θα βρείτε πολλές αγορές με αντίκες, μικρά μαγαζάκια που ξεχειλίζουν από παλαιά διακοσμητικά αντικείμενα. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα, 6/12: Πρωινό και αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια! Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα, φτάνουμε στη ΣΙΝΑΪΑ, το διαμάντι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφθούμε το μαγευτικό Κάστρο Πέλες, θερινή κατοικία του Καρόλου, 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια, θα δούμε το Μοναστήρι της Σινάια, το πρώτο κτήριο που κτίστηκε και στο οποίο οφείλει την ονομασία της η πόλη. Συνεχίζουμε με το χωριό Μπραν, όπου βρίσκεται ο περίφημος Πύργος του Κόμη Δράκουλα. Στη συνέχεια, περνώντας από το αγαπημένο χειμερινό θέρετρο των Ρουμάνων, την Ποϊάνα Μπρασόβ, θα φτάσουμε σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ρουμανίας, την πόλη ΜΠΡΑΣΟΒ, γνωστό εμπορικό κέντρο των αρχαιοτέρων χρόνων. Στην παραμυθένια αυτή μεσαιωνική πόλη, που περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους, θα δούμε τη Μαύρη Εκκλησία, που είναι η μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Ρουμανία. Θα περιηγηθούμε στα λιθόστρωτα σοκάκια, ανάμεσα σε γραφικά κτίσματα, που θυμίζουν περισσότερο Βαυαρική αρχιτεκτονική παρά Ανατολική Ευρώπη και θα συναντήσουμε τον πιο στενό δρόμο της κεντρικής Ευρώπης. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην απλόχωρη κεντρική πλατεία, όπου θα κάνουμε στάση για καφεδάκι και βόλτες στον εμπορικό δρόμο της πόλης. Επιστροφή στο Βουκουρέστι και στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για γνωριμία και βόλτα, διανυκτέρευση.
4η ημέρα, 7/12: Απολαμβάνουμε το πρωινό μας και αναχωρούμε για ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ, όπου θα έχουμε χρόνο για γνωριμία με την πόλη. Είναι η δεύτερη κυριότερη πόλη της Βουλγαρίας, άλλοτε αρχαίο ελληνικό κέντρο. Πεζή περιήγηση στην παλαιά πόλη με τα γραφικά δρομάκια και τα παλιά αρχοντικά. Η παλαιά πόλη, οι μιναρέδες Ντζουμάγια και Ιμαρέτ, το αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το σπίτι - μουσείο Κουγιουμτζόγλου και η εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα, 8/12: Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για το ΜΠΑΝΣΚΟ, πασίγνωστο χιονοδρομικό κέντρο. Το Μπάνσκο συνδυάζει με τον δικό του τρόπο την αρχαία ιστορία με το σύγχρονο παρόν του. Είναι το νεότερο και το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο χειμερινό θέρετρο της Βουλγαρίας, στη φύση του βουνού Πίριν. Ελεύθερο πρόγραμμα για βόλτα, φαγητό καφέ, ψώνια. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα, 9/12: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Εν συνεχεία, αναχώρηση για ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στο πάρκο και τον όμορφο πεζόδρομο. Ακολούθως με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ, φαγητό, επιστρέφουμε στην πόλη μας γεμάτοι με μοναδικές εικόνες και τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τέλος εκδρομής

 

Τιμή προσφοράς
250€ !!

 

Περιλαμβάνονται:

  •  Μεταφορές - περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  •  Διαμονή με πρωινό σε ξενοδοχεία 3*, 4*. 
  •  Τοπικοί ξεναγοί σε Σόφια και Βουκουρέστι.
  •  Αρχηγός - συνοδός.
  •  Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  •  Φ.Π.Α. 

Εκτύπωση

Κάντε λήψη του προγράμματος πατώντας εδώ: