rinos

Ρήνος - Μέλας Δρυμός
9ήμερη
4/4, 26/5, 23/6,
 635€

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα 9ήμερης εκδρομής

1Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΤΡΑ: Συγκέντρωση το μεσημέρι στο λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ, επιβίβαση στο πλοίο, απόπλους για ΑΓΚΩΝΑ, διανυκτέρευση εν πλω.
2Η ΗΜΕΡΑ, ΑΓΚΩΝΑ - ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ:
'Αφιξη στο λιμάνι της Αγκώνα και άμεση αναχώρηση για το Ίννσμπρουκ. Περνώντας από τις περιοχές Μάρκε, Αιμίλια Ρομάνια και διασχίζοντας της 'Αλπεις της Βόρειας Ιταλίας, θα καταλήξουμε στην περιοχή Ίννσμπρουκ, για δείπνο και διανυκτέρευση.
3Η ΗΜΕΡΑ, ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ - ΖΑΝΚΤ ΑΝΤΟΝ - ΛΙΜΝΗ ΚΩΣΤΑΝΤΖΑΣ - ΛΙΝΤΑΟΥ - ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ - ΤΙΤΙΖΕΕ – ΜΑΝΧΑΪΜ:
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τις μαγευτικές περιοχές του ΤΥΡΟΛΟ και του ΦΟΡΑΛΜΠΕΡΓΚ και μέσω του τούνελ ΖΑΝΚΤ ΑΝΤΟΝ θα συνεχίσουμε για την ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΖΑΣ. 'Αφιξη στο παραλίμνιο ΛΙΝΤΑΟΥ για να γνωρίσουμε το γραφικό λιμάνι με το Λιοντάρι και το Φάρο. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, απολαμβάνοντας τον καφέ μας με θέα τη λίμνη. Επόμενος μας σταθμός το Τίτιζεε, στην καρδιά του Μέλανα Δρυμού (Μαύρο Δάσος). Θα δούμε τη μικρή λίμνη, προαιρετική βόλτα με πλοιάριο και ελεύθερος χρόνος για περιπάτους και αγορές αναμνηστικών. Επιστροφή μέσω ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ - ΚΑΡΛΣΡΟΥΗΣ για το ξενοδοχείο μας στο ΜΑΝΧΑΪΜ, πόλη στη συμβολή των ποταμών Ρήνου και Νέκαρ. Δείπνο, διανυκτέρευση.
4Η ΗΜΕΡΑ, ΜΑΝΧΑΪΜ - ΒΑΥΑΡΙΑ - ΡΟΤΤΕΝΜΟΥΡΓΚ - ΦΡΑΓΚΟΝΙΑ:
Μια ακόμη συναρπαστική ημέρα ξεκινά μετά το πρωινό μας, με την εκδρομή μας στο Μεσαιωνικό Ρόττενμπουρκ, στο κρατιδίο της Βαυαρίας στην περιοχής της Φραγκονίας. Εδώ, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα Μεσαιωνικά τείχη, την εκκλησία του Νοσοκομείου, το Δημαρχείο, την αίθουσα που στέγαζε το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Καθεδρικό ναό του Αγ. Ιακώβου καθώς και την έκθεση Χριστουγεννιάτικων στολιδιών και το μουσείο. Χρόνος ελεύθερος στα καταστήματα της πόλης με τα εορταστικά είδη. Επιστροφή στο ΜΑΝΧΑΪΜ, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.
5Η ΗΜΕΡΑ, ΜΑΝΧΑΪΜΜΠΙΝΓΚΕΝ - ΠΟΤΑΜΟΣ ΡΗΝΟΣ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ- ΚΟΜΠΛΕΝΤΖ:
Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή του Ρήνου, μια από της ομορφότερες της Γερμανίας. 'Αφιξη στο Μπίνκεν, προαιρετική κρουαζιέρα για να δούμε τα επιβλητικά κάστρα της Ρηνανίας, το βράχο της Λορελάι, τα γραφικά χωριά και τους αμπελώνες. 'Αφιξη στην πόλη ΚΟΜΠΛΕΝΤΖ στη συμβολή των ποταμών Ρήνου και Νέκαρ, για να δούμε το επιβλητικό μνημείο του Βίλχεμ Κάιζερ, σύμβολο της Γερμανικής Ενότητας. Επιστροφή στο Μάνχαιμ, δείπνο, διανυκτέρευση.
6Η ΗΜΕΡΑ, ΜΑΝΧΑΪΜ - ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ:
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τη ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ, απο τις λίγες πόλεις που γλύτωσαν από τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πλάι στον ποταμό Νέκαρ με το κάστρο, την παλιά έδρα των Παλατίνων, με τα επιβλητικά κωδωνοστάσια των εκκλησιών και τις στέγες των σπιτιών της πόλης στην περιοχή των καλλιτεχνών. Θα γνωρίσουμε το ιστορικό κέντρο της με τον Καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο αλλά και το παλαιότερο Πανεπιστήμιο της Γερμανίας. Επιστροφή το μεσημέρι στο ΜΑΝΧΑΪΜ και γνωριμία με το κέντρο της πόλης. Θα δούμε το ΒΑΣΣΕΡ ΤΟΥΡΜ, σύμβολο της πόλης και το λιμάνι του Ρήνου, ένα απο τα μεγαλύτερα ποτάμια λιμάνια της χώρας. Χρόνος ελεύθερος στα πολυκαταστήματα της πόλης. Δείπνο, διανυκτέρευση.
7Η ΗΜΕΡΑ, ΜΑΝΧΑΪΜ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΜΙΛΑΝΟ:
Πρωινό και η περιοχή της Αλσατίας με την πόλη του ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ, ο επόμενος σταθμός μας. Μικρή στάση - επίσκεψη στα Κυβερνητικά κτήρια, την παλιά πόλη με τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό ΝΟΤΡ ΝΤΑΜ και συνεχίζουμε μέσω ΚΟΛΜΑΡ και ΜΥΛΟΥΖ, το μαγευτικό ταξίδι μας προς τα Ελβετικά Καντόνια. 'Αφιξη στην πανέμορφη Λουκέρνη, με τη χαρακτηριστική ξύλινη γέφυρα. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους γνωριμίας και αγορές αναμνηστικών. Κατόπιν μέσω του τούνελ του Αγ. Γκοτάρδου, προσπερνώντας το ΛΟΥΓΚΑΝΟ, φθάνουμε στο ξενοδοχείο μας στο Μιλάνο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
8Η ΗΜΕΡΑ, ΜΙΛΑΝΟ - ΑΓΚΩΝΑ:
Πολύ νωρίς το πρωί αφήνουμε την πόλη των εκθέσεων και της μόδας και μέσω ΜΠΟΛΩΝΙΑΣ φθάνουμε στο λιμάνι της ΑΓΚΩΝΑ. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.
9Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΤΡΑ:
'Αφιξη στο λιμάνι της πόλης μας.

 

Τέλος εκδρομής

 

Δίκλινο/άτομο Μονόκλινο
635 € 840 €

 

Παρέχουμε:

  •  Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελή, κλιματιζόμενα πούλμαν.
  •  Εισιτήρια πλοίων ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ και αντίστροφα σε 4ΚΛΙΝΕΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ με W.C. (AB4).
  •  Διαμονή - (6) διανυκτερεύσεις - σε ξενοδοχεία 4*. 
  •  Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (6 πρωινά, 6 γεύματα ή δείπνα).
  •  Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  •  Αρχηγό - συνοδό.
  •  Ασφαλιστική κάλυψη αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
  •  Φ.Π.Α. 

Πληροφορίες

Σημειώσεις:

  • Πριν αποφασίσετε να συμμετάσχετε στο ταξίδι μας, βεβαιωθείτε ότι έχετε είτε την καινούργια ταυτότητα, είτε το καινούργιο διαβατήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο να ισχύει μέχρι την ημερομηνία επιστροφής σας.
  • Παιδιά έως 12 ετών δικαιούνται έκπτωση 10% εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες.

Φωτογραφίες

Εκτύπωση

Κάντε λήψη του προγράμματος πατώντας εδώ: