Eiffel-Tower-Paris

Γύρος Γαλλίας
13 ημέρες
16/6, 995€

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα 13ήμερης εκδρομής

1Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΤΡΑ (ΠΛΟΙΟ): Συγκέντρωση στο λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για ΑΓΚΩΝΑ, διανυκτέρευση εν πλω.
2Η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΚΩΝΑ - ΓΕΝΟΒΑ
Άφιξη στο λιμάνι της ΑΓΚΩΝΑ και άμεση αναχώρηση για ΓΕΝΟΒΑ. Διασχίζουμε την κεντρική και Βόρεια Ιταλία, με μικρές ενδιάμεσες στάσεις και προσπερνάμε σημαντικές Ιταλικές μεγαλουπόλεις, όπως η ΜΠΟΛΩΝΙΑ, και η ΠΑΡΜΑ, πριν φθάσουμε το βράδυ στην περιοχή της ΓΕΝΟΒΑΣ για δείπνο και διανυκτέρευση.
3Η ΗΜΕΡΑ: ΓΕΝΟΒΑ - ΜΟΝΑΚΟ - ΝΙΚΑΙΑ - ΜΑΣΣΑΛΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για το πριγκιπάτο του ΜΟΝΑΚΟ με τα περίφημα ανάκτορα και το ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ. Ακολουθεί η τέταρτη σε πληθυσμό πόλη της ΓΑΛΛΙΑΣ , η ΝΙΚΑΙΑ. Κτισμένη σε μια θαυμάσια τοποθεσία, κατά μήκος της κομψής καμπύλης του κόλπου του ΑΝΖ, στις εκβολές του ΠΑΓΙΟΝ, στους πρόποδες μιας σειράς λόφων, όπου δεσπόζει ένα πλατύ παραπέτασμα βουνών. Τους κήπους του ΑΛΒΕΡΤΟΥ του Α’, το ΗΡΩΟΝ, την παλαιά πόλη, την πλατεία ΜΑΣΣΕΝΑ και την παραλιακή λεωφόρο, θα επισκεφθούμε στην σημερινή μας περιήγηση πριν καταλήξουμε νωρίς το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στη Μασσαλία, για δείπνο και διανυκτέρευση.
4Η ΗΜΕΡΑ, ΜΑΣΣΑΛΙΑ - ΤΟΥΛΟΥΖΗ - ΛΟΥΡΔΗ:
Πρωινό και αφήνουμε τη Μασσαλία, για μια μεγάλη αλλά ενδιαφέρουσα διαδρομή που θα μας οδηγήσει στη ΛΟΥΡΔΗ. Σύντομη στάση-περιήγηση στην πανέμορφη ΤΟΥΛΟΥΖΗ, χτισμένη στη δεξιά όχθη του ΓΑΡΑΝΑ για να καταλήξουμε το βράδυ στην όμορφη Λούρδη για δείπνο και διανυκτέρευση.
5Η ΗΜΕΡΑ, ΛΟΥΡΔΗ:
Τη χθεσινή κουραστική μέρα, διαδέχεται σήμερα μια ήρεμη αλλά ενδιαφέρουσα ημέρα. Έτσι παίρνουμε αργά το πρωινό μας και ξεκινάμε τη γνωριμία με την πόλη της ΛΟΥΡΔΗΣ. Κτισμένη σε μια θαυμάσια τοποθεσία στους πρόποδες των ΠΥΡΗΝΑΙΩΝ, πάνω στο χείμαρρο του ΠΩ, είναι ο πιο γνωστός τόπος προσκυνήματος για περισσότερο από έναν αιώνα. Χωρισμένη σε δυο τμήματα με το ενδιαφέρον όμως να επικεντρώνεται στη "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΗ". Εδώ, θα επισκεφθούμε την τεράστια πλατεία των ΛΙΤΑΝΕΙΩΝ, την υπόγεια Βασιλική ΣΑΙΜ - ΠΙ - Χ που μπορεί να χωρέσει 20.000 άτομα. Χτίστηκε δε για τη γιορτή της εκατονταετηρίδας (1958) από την εμφάνιση της Παρθένου. Ευλαβικό προσκύνημα στη θαυματουργή αυτή εικόνα. Η εκκλησία ΡΟΖΑΙΡ (1885), Βυζαντινού ρυθμού με τη γοτθικού ρυθμού Βασιλική της (1876), επικεντρώνει το ενδιαφέρον μας με τα αφιερώματα στους τοίχους της. Ανάλογο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σπήλαιο ΜΟΣΑΜΠΙΕΛΙ, με τη θαυματουργή πύλη, όπου έγιναν οι εμφανίσεις της Παναγίας αλλά και η γέφυρα "ΣΑΙΝ - ΜΙΣΕΛ". Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος, ξεκούραση, δείπνο, διανυκτέρευση.
6Η ΗΜΕΡΑ, ΛΟΥΡΔΗ - ΜΠΟΡΝΤΩ – ΝΑΝΤ:
Νωρίς το πρωί αφήνουμε πίσω μας τα ΠΥΡΗΝΑΙΑ με κατεύθυνση τις ακτές του Ατλαντικού και την οικονομική μικρόπολη της Ν.Δ. Γαλλίας, το ΜΠΟΡΝΤΩ. 'Αφιξη το μεσημέρι για σύντομη περιήγηση στο μεγάλο αυτό Γαλλικό λιμάνι. Μια πολύ όμορφη πόλη χτισμένη στην αριστερή όχθη του ΓΑΡΟΥΝΑ ποταμού, 100 χλμ περίπου από τις ακτές του Ατλαντικού. Στο ξακουστό αυτό κέντρο των περίφημων κρασιών "ΜΠΟΡΝΤΩ" θα επισκεφθούμε την "ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΕΝΤΙ" στην καρδιά της πόλης με το "ΓΚΡΑΝ ΤΕΑΤΡ" να υψώνεται επιβλητικά. Η διαδρομή συνεχίζεται βορειότερα για να καταλήξουμε το βράδυ στη ΝΑΝΤ για δείπνο και διανυκτέρευση.
7Η ΗΜΕΡΑ, ΝΑΝΤ - ΣΑΙΝ ΜΙΣΕΛ – ΠΑΡΙΣΙ:
Πρωινό, μικρή περιήγηση στην πόλη και ξεκινάμε για το γραφικό και πανέμορφο ΣΑΝ ΜΙΣΕΛ. Η διαδρομή μας μέσω RENNES μας οδηγεί νωρίς το μεσημέρι στον Ιερό βράχο που φιλοξενεί το μοναστήρι του "ΜΟΝ ΣΕΝ ΜΙΣΕΛ". Το Μον Σεν Μισέλ είναι μία μικρή νησίδα στις ακτές της Νορμανδίας, σε πολύ μικρή απόσταση (περίπου 1,6 χλμ) από την ακτή, με την οποία συγκοινωνεί με ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Στην κορυφή του υπάρχει το περίφημο Αββαείο με το επίχρυσο άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην κορυφή του καμπαναριού, που χαρακτηρίζεται ως αριστούργημα του δυτικού πολιτισμού. Ένα τοπίο μοναδικό θα μας κρατήσει κοντά του, για να απολαύσουμε ένα θέαμα ξεχωριστό, αφού η παλίρροια άλλοτε το θέλει στεριά και άλλοτε νησί. Η Γαλλική Πρωτεύουσα όμως μας περιμένει και έτσι με αναμνηστικές φωτογραφίες αφήνουμε πίσω μας το υπέροχο τοπίο με κατεύθυνση την πόλη του φωτός. Ο πύργος του ΑΪΦΕΛ, μας προειδοποιεί από μακριά ότι πλησιάζουμε και λίγο αργότερα έχουμε ήδη φθάσει για δείπνο και διανυκτέρευση.
8Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΙΣΙ - (ΞΕΝΑΓΗΣΗ):
Γνωριμία με το ιστορικό και μοντέρνο ΠΑΡΙΣΙ. Η σημερινή μας περιήγηση περιλαμβάνει την ΟΠΕΡΑ, την ΑΨΙΔΑ του ΘΡΙΑΜΒΟΥ, το ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ το ΜΕΓΑΡΟ των ΑΠΟΜΑΧΩΝ, το ΚΑΡΤΙΕ ΛΑΤΕΝ, την ΠΑΝΑΓΙΑ των ΠΑΡΙΣΙΩΝ, τη ΒΑΣΤΙΛΛΗ, τα μεγάλα ΒΟΥΛΕΒΑΡΤΑ και μετά το ονομαστό ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ (εσωτερική επίσκεψη). Ακολουθεί χρόνος για την Παρισινή αγορά και τα γνωστά καταστήματα LAFAYETTES που είναι πάντα πρόκληση. Μετά το δείπνο ακολουθείστε την πρότασή μας για μια βόλτα στο λόφο της ΜΟΝΜΑΡΤΗΣ με τη Βασιλική ΣΑΚΡΕ ΚΕΡ. Ακολουθεί προαιρετική διασκέδαση στο γνωστό καμπαρέ MOULIN ROUGE.
9Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΙΣΙ - ΚΑΣΤΡΑ ΛΙΓΗΡA:
Πρωινό και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στην πανέμορφη Κοιλάδα του Λίγηρα. Η συλλογή των αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων της Αναγέννησης, η ανάμνηση των επικών ή ρομαντικών επεισοδίων της ιστορίας της Γαλλίας και τα βουκολικά τοπία (λίμνες ή δάση), κάνουν την κοιλάδα του Λίγηρα έναν κατεξοχήν γαλλικό προορισμό. Σήμερα, θα γνωρίσουμε δυο από τα σημαντικότερα κάστρα της περιοχής. Ξεκινάμε με το Αμπουάζ (Amboise). Στην αυγή της Αναγέννησης, ο πανίσχυρος μεσαιωνικός πύργος της Αμπουάζ, παραχώρησε τη θέση του σε μία βασιλική κατοικία κατά τη βασιλεία των Γάλλων βασιλέων Κάρολου 8ου και Φραγκίσκου του 1ου. Μετά την επίσκεψη των βασιλικών διαμερισμάτων (με την εξαιρετική συλλογή επίπλων γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού) και των επιβλητικών πύργων των ιπποτών, η περιήγηση επεκτείνεται μέσα στους όμορφους πανοραμικούς κήπους. Ακολουθεί η Μπλουά, πρωτεύουσα του Γαλλικού διαμερίσματος Λουάρ - ε - Σερ (Loir-et-Cher), που βρίσκεται στις όχθες του Λίγηρα μεταξύ Ορλεάνης και Τουρ. Το διάσημο κάστρο της Μπλουά που κάποτε ήταν μία από τις κατοικίες του Λουδοβίκου ΙΒ’ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ενώ μια λιθόκτιστη γέφυρα του 18ου αιώνα γεφυρώνει το Λίγηρα. Καθώς η πόλη είναι χτισμένη σε δύο απόκρημνους λόφους είναι γεμάτη ελικοειδή απότομα δρομάκια τα οποία συχνά καταλήγουν σε μεγάλες σκάλες. Στα νότια της πόλης υπάρχει το Forêt de Russy, ένα μικρό κομμάτι του πυκνού δάσους που κάποτε κάλυπτε την περιοχή. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Παρίσι, δείπνο, διανυκτέρευση.
10Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΙΣΙ – EURODISNEY: Μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία μας περιμένει σήμερα. Ο μαγευτικός κόσμος του ΓΟΥΟΛΝΤ ΝΤΙΣΝΕΫ μας παρασύρει, μας διασκεδάζει, μας φέρνει πίσω, μας κάνει παιδιά. Μια τεράστια έκταση 32 μόνο χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης του Παρισιού μας φιλοξενεί και μας προσφέρει μια βόλτα με το τρενάκι και το μεγάλο καράβι, μας γνωρίζει τους πειρατές και το μικρό κόσμο, αλλά και δεκάδες άλλες επιλογές για ξενοιασιά και διασκέδαση. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο Παρίσι, δείπνο. Το βράδυ αποχαιρετάμε τη Γαλλική πρωτεύουσα με βόλτα με τα καραβάκια ΜΠΑΤΩ στο ΣΗΚΟΥΑΝΑ (προαιρετικά) αλλά και αναμνηστικές φωτογραφίες από το ψηλότερο σημείο του πύργου του ΑΪΦΕΛ.
11H ΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΙΣΙ – ΜΙΛΑΝΟ:
Πρωινό και αναχώρηση για Β. ΙΤΑΛΙΑ. Μέσω ΜΑΚΟΝ τούνελ MONT- BLANC, ΑΟΣΤΑΣ, με μικρές στάσεις για φαγητό και καφέ, θα φθάσουμε το βράδυ για δείπνο και διανυκτέρευση στο ΜΙΛΑΝΟ.
12H ΗΜΕΡΑ, ΜΙΛΑΝΟ - ΑΓΚΩΝΑ:
Αφήνουμε την πόλη των «ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ» πολύ νωρίς το πρωί και μέσω ΜΠΟΛΟΝΙΑΣ φθάνουμε στο λιμάνι της ΑΓΚΩΝΑ. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για ΠΑΤΡΑ. Διανυκτέρευση εν πλω.
13H ΗΜΕΡΑ, ΠΑΤΡΑ: 
'Αφιξη το μεσημέρι στο λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ.

 

Τέλος εκδρομής

 

Δίκλινο/άτομο Μονόκλινο
995 € 1.360 €

 

Παρέχουμε:

  •  Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελή, κλιματιζόμενα πούλμαν.
  •  Εισιτήρια πλοίων ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ και αντίστροφα σε 4ΚΛΙΝΕΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ με W.C. (AB4).
  •  Διαμονή - (10) διανυκτερεύσεις - σε ξενοδοχεία 4*. 
  •  Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (10 πρωινά, 10 δείπνα).
  •  Τοπικός ξεναγός στο Παρίσι.
  •  Αρχηγό - συνοδό.
  •  Ασφαλιστική κάλυψη αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
  •  Φ.Π.Α.

Πληροφορίες

Σημειώσεις:

  • Πριν αποφασίσετε να συμμετάσχετε στο ταξίδι μας, βεβαιωθείτε ότι έχετε είτε την καινούργια ταυτότητα, είτε το καινούργιο διαβατήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο να ισχύει μέχρι την ημερομηνία επιστροφής σας.
  • Παιδιά έως 12 ετών δικαιούνται έκπτωση 10% εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες.

Φωτογραφίες

Εκτύπωση

Κάντε λήψη του προγράμματος πατώντας εδώ: