cannes

Κυανή Ακτή
Βαρκελώνη - Προβηγκία
10ήμερη, 4/4, 25/5, 725€

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα 10ήμερης εκδρομής

1Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΤΡΑ: Επιβίβαση στο πλοίο, στο λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για ΑΓΚΩΝΑ, διανυκτέρευση εν πλω.
2Η ΗΜΕΡΑ, ΑΓΚΩΝΑ – ΓΕΝΟΒΑ:
'Αφιξη στο λιμάνι της ΑΓΚΩΝΑ και άμεση αναχώρηση για ΓΕΝΟΒΑ. Διασχίζουμε την κεντρική και Βόρεια Ιταλία, με μικρές ενδιάμεσες στάσεις και προσπερνάμε σημαντικές Ιταλικές μεγαλουπόλεις, όπως η ΜΠΟΛΟΝΙΑ, και η ΠΑΡΜΑ, πριν φθάσουμε το βράδυ στην περιοχή της ΓΕΝΟΒΑΣ για δείπνο και διανυκτέρευση.
3Η ΗΜΕΡΑ, ΓΕΝΟΒΑ - ΜΟΝΑΚΟ - ΝΙΚΑΙΑ - ΚΑΝΝΕΣ – ΜΑΣΣΑΛΙΑ:
Πρωινό και αναχώρηση για το πριγκιπάτο του ΜΟΝΑΚΟ με τα περίφημα ανάκτορα και το ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ. Ακολουθεί επίσκεψη στην τέταρτη σε πληθυσμό πόλη της ΓΑΛΛΙΑΣ, τη ΝΙΚΑΙΑ. Κτισμένη σε μια θαυμάσια τοποθεσία, κατά μήκος της κομψής καμπύλης του κόλπου του ΑΝΖ, στις εκβολές του ΠΑΓΙΟΝ, στους πρόποδες μιας σειράς λόφων, όπου δεσπόζει ένα πλατύ παραπέτασμα βουνών. Τους κήπους του ΑΛΒΕΡΤΟΥ του Α’, το ΗΡΩΟΝ, την παλαιά πόλη, την πλατεία ΜΑΣΣΕΝΑ και την παραλιακή λεωφόρο, θα επισκεφθούμε στη σημερινή μας περιήγηση πριν καταλήξουμε στις ΚΑΝΝΕΣ. Στην πόλη με την κοσμοπολίτικη πλαζ θα έχουμε λίγο χρόνο να περπατήσουμε και να χαρούμε τις ομορφιές της και να γνωρίσουμε το Μέγαρο του πασίγνωστου φεστιβάλ Κινηματογράφου των ΚΑΝΝΩΝ. Το βράδυ θα τακτοποιηθούμε σε ξενοδοχείο της Μασσαλίας, για δείπνο και διανυκτέρευση.
4Η ΗΜΕΡΑ, ΜΑΣΣΑΛΙΑ - ΕΞ ΑΝ ΠΡΟΒΑΝΣ - ΚΟΣΤΑ ΜΠΡΑΒΑ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ:
Μετά το πρωινό σύντομη περιήγηση στην πρωτεύουσα της Προβηγκίας με τα δίδυμα κάστρα - φυλάκια του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Νικολάου όπως και τη Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ που στεγάζεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης με θέα το Σατό Ντ’ Ιφ όπου φυλακίστηκε ο Κόμης Μόντεκρίστο, σύμφωνα με το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά. Ακολουθεί επίσκεψη στην Εξ αν Προβάνς, την ομορφότερη πόλη της Προβηγκίας και μία από τις ωραιότερες της Γαλλίας, για να δούμε έναν από τους παλαιότερους καθεδρικούς ναούς, την πλατεία Δημαρχείου και την Κουρ Μιαραμπά. Συνεχίζουμε για την ΚΟΣΤΑ ΜΠΡΑΒΑ με τα κρυστάλλινα νερά, τα άγρια βράχια, τις μεσαιωνικές πόλεις και τα γραφικά χωριά στη βορειοανατολική Ισπανία. 'Αφιξη το βράδυ στη ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ, δείπνο, διανυκτέρευση.
5Η ΗΜΕΡΑ, ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ / ΞΕΝΑΓΗΣΗ:
Πρωινό και στη σημερινή μας ξενάγηση θα γνωρίσουμε τη ΓΟΤΘΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός, την εκκλησία της ΣΑΓΡΑΔΑ ΦΑΜΙΛΙΑ, έργο του γνωστού Καταλανού αρχιτέκτονα Γκαουντί, το ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ, μία μικρογραφία χαρακτηριστικής ισπανικής αρχιτεκτονικής, το ΛΙΜΑΝΙ, τη ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ, τη ΡΑΜΠΛΑΣ, το λόφο ΜΟΝΤΖΟΥΙΚ και τέλος, το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ όπου έγιναν οι ολυμπιακοί αγώνες του 1992. Στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί μπορείτε να απολαύσετε πανοραμικά την πόλη από το λόφο ΝΤΙΜΠΙΝΤΑΜΠΟ, ή να επισκεφθείτε το πάρκο ΓΚΟΥΕΛ, έργο και αυτό του ισπανού αρχιτέκτονα ΓΚΑΟΥΝΤΙ. Δείπνο και προαιρετική διασκέδαση σε κέντρο Φλαμένκο. Διανυκτέρευση.
6Η ΗΜΕΡΑ, ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ / (ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΟΡΑ):
Πρωινό και ημέρα ελεύθερη στη διάθεση μας για περιπάτους και επισκέψεις, όπως στη La Rambla το δρόμο που χωρίζεται πρακτικά σε πέντε κομμάτια, κάθε ένα από τα οποία αντιπροσωπεύει και ένα διαφορετικό κομμάτι της πόλης. Μπορούμε ακόμη να επισκεφθούμε το Μουσείο Πικάσο. Η ιδιοφυία του νεαρού καλλιτέχνη τονίζεται σε αυτό το μουσείο, το οποίο παρουσιάζει περίπου 3500 έργα του και τα οποία χρειάζεται να δει κανείς προκειμένου να κατανοήσει την μετέπειτα εξέλιξή του. Εναλλακτικά προτείνουμε προαιρετικά εκδρομή στο ανεξάρτητο κρατίδιο της ΑΝΔΟΡΑΣ. Αυτόνομη δημοκρατία βρίσκεται στα γαλλο-ισπανικά σύνορα στα Ανατολικά Πυρηναία όρη. Είναι μια δασώδης κοιλάδα που διαρρέεται από τον ποταμό Βαλίρα. Οι κάτοικοί της είναι περίπου 20.000 και κατανέμονται σε 6 κοινότητες. Πρωτεύουσα της είναι η Ανδόρα λα Βιέχα και η έκτασή της είναι 452 τετρ. χλμ. Μέσω ωραιότατης διαδρομής, λοιπόν, και διασχίζοντας τμήμα των Πυρηναίων θα φθάσουμε στην πόλη της ΑΝΔΟΡΑΣ, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους και γνωριμία με την πάντα ενδιαφέρουσα αγορά του κρατιδίου, επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
7Η ΗΜΕΡΑ, ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - ΤΖΙΡΟΝΑ - ΦΙΓΚΕΡΕΣ - ΑΒΙΝΙΟΝ – ΜΑΣΣΑΛΙΑ:
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Τζιρόνα, για να θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό και την Εβραϊκή περιοχή. Επόμενος σταθμός το Φιγκέρες, η γενέτειρα του Νταλί, όπου θα επισκεφθούμε και το περίφημο μουσείο. Κλείνουμε την περιήγηση μας με επίσκεψη στην Αβινιόν, την παπική έδρα του Μεσαίωνα, πριν καταλήξουμε στη Μασσαλία, για δείπνο και διανυκτέρευση.
8Η ΗΜΕΡΑ, ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΜΟΝΤΕΝΑ:
Πολύ νωρίς το πρωί αναχώρηση για ΜΟΝΤΕΝΑ. Μέσω της γνωστής διαδρομής, διασχίζοντας τις όμορφες ακτές της νότιας Γαλλίας, περνώντας έξω από τη ΝΙΚΑΙΑ και τη ΓΕΝΟΒΑ, όπου με μικρές στάσεις καθοδόν, για ξεκούραση και γεύμα προαιρετικά, θα φθάσουμε το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της ΜΟΝΤΕΝΑ για δείπνο και διανυκτέρευση.
9Η ΗΜΕΡΑ, ΜΟΝΤΕΝΑ – ΑΓΚΩΝΑ: Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της ΑΓΚΩΝΑ με ενδιάμεση στάση. Το μεσημέρι τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για ΠΑΤΡΑ, διανυκτέρευση εν πλω.
10Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΤΡΑ:
'Αφιξη στο λιμάνι της πόλης μας.

Τέλος εκδρομής

 

Δίκλινο/άτομο Μονόκλινο
 725 €  1.000 €

 

Περιλαμβάνονται:

 •  Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελή, κλιματιζόμενα πούλμαν.
 •  Εισιτήρια πλοίων ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ και αντίστροφα σε 4ΚΛΙΝΕΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ με W.C. (AB4).
 •  Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*sup, 4* στο Μιλάνο. 
 •  Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (7 πρωινά, 7 δείπνα).
 •  Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 •  Αρχηγός - συνοδός.
 •  Ασφαλιστική κάλυψη αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
 •  Φ.Π.Α. 

Πληροφορίες

Σημειώσεις:

 • Πριν αποφασίσετε να συμμετάσχετε στο ταξίδι μας, βεβαιωθείτε ότι έχετε είτε την καινούργια ταυτότητα, είτε το καινούργιο διαβατήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο να ισχύει μέχρι την ημερομηνία επιστροφής σας.
 • Οι ώρες επιβίβασης - αναχώρησης, οι οδηγίες και οι ανακοινώσεις των υπευθύνων, τηρούνται αυστηρά.
 • Παιδιά έως 12 ετών δικαιούνται έκπτωση 10% εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες.
 • Η διανυκτέρευση της 2ης ημέρας ενδέχεται να μεταφερθεί στην περιοχή της ΜΠΟΛΟΝΙΑ, λόγω του προγράμματος των δρομολογίων προς ΑΓΚΩΝΑ.

Εκτύπωση

Κάντε λήψη του προγράμματος πατώντας εδώ: