prague bridges autumn wallpaper 800x480

Πράγα - Βουδαπέστη
Βιέννη - Μπρατισλάβα
3-9 Δεκεμβρίου, 295€ !!

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα 7ήμερης εκδρομής

1η ημέρα  Aναχώρηση νωρίς το πρωί κι έπειτα από ενδιάμεσες στάσεις, φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και στη συνέχεια, αναχώρηση για το Νις, γενέτειρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, του πρώτου Χριστιανού Αυτοκράτορα και ιδρυτή της Κωνσταντινούπολης Τον 6ο αιώνα άρχισαν να εγκαθίστανται στα Βαλκάνια οι Σλάβοι, ενώ η πόλη ανήκε στους Βυζαντινούς μέχρι τον 9ο αιώνα. Το Νις είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις στα Βαλκάνια και την Ευρώπη και από την αρχαιότητα θεωρείται πύλη μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τον πεζόδρομο, δίπλα στον ποταμό Νισάβα. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα: Nις - Βελιγράδι - Nόβι Σαντ Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ακολούθως, αναχώρηση για Βελιγράδι, όπου ξεκινά η περιήγηση μας στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας. Θα ξεκινήσουμε από το φρούριο Καλεμέγκνταν, χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα, τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου. Θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, τον Άγιο Σάββα, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων, το Δημαρχείο, το Κοινοβούλιο και το Μουσείο του Νίκολα Τέσλα, που είναι αφιερωμένο στον διάσημο εφευρέτη - μηχανικό, από τους πιο σημαντικούς φυσικούς επιστήμονες. Στη συνέχεια, χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με καταστήματα για οικονομικές αλλά και ποιοτικές αγορές. Αργότερα, αναχώρηση για τo Νόβισαντ, μία από τις σημαντικότερες πόλεις της χώρας. Είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπορικές συναλλαγές. Εξαιτίας του εμπορίου αναπτύχθηκε τόσο πολύ που την αποκαλούσαν ως την "Αθήνα της Σερβίας". Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική πόλη της Σερβίας, με μεγάλη συνεισφορά στην οικονομία της χώρας, λόγω της βιομηχανίας αλλά και του τουρισμού, ενώ έχει πανεπιστήμιο, μουσεία καθώς και το Εθνικό Θέατρο της Σερβίας, αντί για το Βελιγράδι. Άφιξη και περιήγηση το ιστορικό κέντρο της πόλης. Θα δούμε την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό και το Δημαρχείο. Ακολούθως αναχώρηση για τη γραφική πόλη Subotica. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
3η ημέρα: Βουδαπέστη (Ξενάγηση πόλης) - Μπρατισλάβα Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια, αναχώρηση για τη Βουδαπέστη, το «Μαργαριτάρι του Δούναβη». Θα αρχίσουμε την ξενάγηση μας από την Πέστη, ξεκινώντας από την Πλατεία Ηρώων, στολισμένη με υπέροχα αγάλματα και θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας με τη λεωφόρο Αντράσσυ, για να δούμε την Όπερα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, το Κοινοβούλιο, για να διασχίσουμε στη συνέχεια μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, τη γέφυρα των Αλυσίδων και να βρεθούμε στη Βούδα, ώστε να επισκεφθούμε τον Πύργο των Ψαράδων, τη θαυμαστή εκκλησία του Ματθαίου, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες και να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει στην πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη, ο λόφος του Γκέλερτ. Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που θα ακολουθήσει, μπορείτε να περπατήσετε στον εμπορικό δρόμο Vaci, να δοκιμάσετε τοπικά γλυκίσματα και να χαλαρώσετε στα φημισμένα καφέ Gerbeaud και New York και ακολούθως, αναχώρηση για Μπρατισλάβα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
4η ημέρα: Μπρατισλάβα - Βιέννη - Πράγα Μετά το πρωινό θα αφήσουμε την πρωτεύουσα της Σλοβακίας και θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή για την πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη. Νωρίς το μεσημέρι φθάνουμε στην πόλη του Στράους και θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο σπουδαιότερο παλάτι της Βιέννης, το Σένμπρουν, ενώ στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε τα κτίρια της Δακτυλίου Λεωφόρου (Ring), την κρατική όπερα, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, τους αυτοκρατορικούς και λαϊκούς κήπους, το παλάτι Χόφμπουργκ, το κοινοβούλιο, το δημαρχείο, το χρηματιστήριο καθώς και το πανεπιστήμιο. Ακολουθεί η πλατεία Σβάρτσενμπεργκ με το ομώνυμο άγαλμα και ο γοτθικού ρυθμού καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή για την πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα. Άφιξη στη «Χρυσή Πόλη» και μια πρώτη γνωριμία με τα αξιοθέατα της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
5η ημέρα: Πράγα (Ξενάγηση πόλης) - Τσέσκυ Κρούμλοβ - Μπρατισλάβα Πρωινό και αρχίζουμε αμέσως την ξενάγηση της πόλης, από την Καστρούπολη με το μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Βίτου, κατηφορίζουμε στη συνέχεια, για να συναντήσουμε το Ναό του Αγίου Γεωργίου, καθώς και τη γέφυρα του Καρόλου και να καταλήξουμε στο Δημαρχείο με το Αστρονομικό ρολόι, την οδό Παρισίων και την Εβραϊκή Συνοικία και τέλος τη γέφυρα του Τσεχ. Στην συνέχεια ακολουθεί επίσκεψη στο γραφικό Τσέσκυ Κρούμλοβ. Πρόκειται για μεσαιωνική πόλη μοναδικής ομορφιάς, που ιδρύθηκε το 13ο αιώνα και το 1992 εντάχθηκε στην UNESCO. Περιήγηση στην παλιά πόλη. Επιστροφή στην Μπρατισλάβα και διανυκτέρευση.
6η ημέρα: Μπρατισλάβα - Νις Mετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μέσω της γνωστής διαδρομής (Βουδαπέστη - Βελιγράδι) με ενδιάμεσες στάσεις, για την πόλη Νις. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.
7η ημέρα: Επιστροφή Μετά το πρωινό, αφήνουμε τη Σερβία με προορισμό το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ. 

Τέλος εκδρομής

 

Τιμή προσφοράς
295€ !!

 

Περιλαμβάνονται:

  •  Μεταφορές - περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  •  Διαμονή με πρωινό σε ξενοδοχεία 4* σε Πράγα, Μπρατισλάβα, Νις και Νόβισαντ (ή Subotica). 
  •  Τοπικοί ξεναγοί σε Πράγα, Βιέννη, Βουδαπέστη, Βελιγράδι.
  •  Αρχηγός - συνοδός.
  •  Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  •  Φ.Π.Α. 

Δεν περιλαμβάνονται:

  •  Είδοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ο,τι αναφέρεται ως προαιρετικό. 
  •  Checkpoint και δημοτικοί φόροι πόλης (35€ ανά άτομο). 

 

Εκτύπωση

Κάντε λήψη του προγράμματος πατώντας εδώ: