chain bridge in budapest site

Βουδαπέστη-Βελιγράδι
Σόφια - Βυζ. Οχρίδα
6ήμερη, 10-15/4,  250€

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα 6ήμερης εκδρομής

1η ημέρα: Αναχώρηση από Πάτρα το προηγούμενο βράδυ με προορισμό την Οχρίδα, όπου και θα φτάσουμε, έπειτα από ενδιάμεσες στάσεις. Διέλευση των συνόρων από το τελωνείο Νίκης (απαραίτητη ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες). Ακολούθως, φθάνουμε στον τελικό μας προορισμό, την Οχρίδα. Η «Νύμφη της πόλης» προστατευόμενη από την UNESCO, ως σημαντικότατος υδροβιότοπος και ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, με υποδειγματική τουριστική υποδομή και χαλαρωτική διάθεση, γοητεύει με το χρώμα της. Κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε διπλό λόφο στις ανατολικές όχθες της λίμνης, η κεραμοσκέπαστη πόλη της Οχρίδας αποτελεί τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό της χώρας. Σύντομη γνωριμία με την πόλη και αμέσως μετά, αναχώρηση για το μοναστήρι του Οσίου Ναούμ. Μέσω μιας υπέροχης, παραλίμνιας διαδρομής, φθάνουμε στο μοναστήρι, το οποίο βρίσκεται στο σημείο, όπου ο ποταμός Ντριμ εκβάλλει στη λίμνη της Οχρίδας. Περιήγηση στο μοναστήρι, από όπου ξεκίνησαν οι Έλληνες μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος τον εκχριστιανισμό των Σλάβων. Εκεί, χρόνος ελεύθερος για αναμνηστικά δώρα στις υπαίθριες αγορές, που βρίσκονται έξω από το μοναστήρι και καφέ σε ένα υπέροχο περιβάλλον. Στη συνέχεια, παίρνουμε το δρόμο για την Οχρίδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και βέβαια, για μεσημεριανό φαγητό στην πόλη, αλλά και για περιήγηση στην καστροπολιτεία. Το βράδυ, προαιρετική διασκέδαση με μουσική και φαγητό σε τοπική ταβέρνα. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα:
Η μέρα ξεκινά με πρωινό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια, αναχώρηση για τo ΝΙΣ, γενέτειρα του μεγάλου Κωνσταντίνου, του πρώτου Χριστιανού Αυτοκράτορα και ιδρυτή της Κωνσταντινούπολης και του Κωνστάντιου Γ΄ και του Ιουστίνου Α΄. Τον 6ο αιώνα άρχισαν να εγκαθίστανται στα Βαλκάνια οι Σλάβοι, ενώ η πόλη ανήκε στους Βυζαντινούς μέχρι τον 9ο αιώνα. Το Νις είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις στα Βαλκάνια και την Ευρώπη και από την αρχαιότητα θεωρείται πύλη μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στο ωραίο κάστρο με θέα στο ποτάμι και στο απέραντο πράσινο, που εκτείνεται σε μία τεράστια έκταση. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ. Προαιρετική βραδινή έξοδος. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα:
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ακολούθως, αναχώρηση για Βελιγράδι, όπου ξεκινά η περιήγηση μας στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας. Θα ξεκινήσουμε από το φρούριο Καλεμέγκνταν, χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα, τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου. Θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, τον Άγιο Σάββα, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων, το Δημαρχείο, το Κοινοβούλιο και το Μουσείο του Νίκολα Τέσλα, που είναι αφιερωμένο στον διάσημο εφευρέτη - μηχανικό, από τους πιο σημαντικούς φυσικούς επιστήμονες. Στη συνέχεια, χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με καταστήματα για οικονομικές αλλά και ποιοτικές αγορές. Αργότερα, αναχώρηση για το ιστορικό Sremski Carlovci. Η πόλη είναι πραγματικά πολύ όμορφη, με ωραία σοκάκια, αρκετά παραδοσιακά σπίτια και πολύ όμορφα μαγαζάκια. Το ιστορικό της κέντρο, απαρτίζεται από εντυπωσιακά κτίρια. Η Συνθήκη του Κάρλοβιτς (γερμανικά: Karlowitz), που υπογράφηκε το 1699, έκανε την μικρή αυτή πόλη να μείνει στην ιστορία. Ήταν μια συνθήκη ανάμεσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και τον Ιερό Συνασπισμό του 1684, που αναφέρεται επίσης και ως Ιερός Συνασπισμός του Linz. Ένας συνασπισμός των χριστιανικών δυνάμεων της Δύσης για τον περιορισμό του Τουρκικού επεκτατισμού, στον οποίο συμμετείχαν οι Αυστριακοί, οι Πολωνοί, οι Ρώσοι και οι Βενετοί. Ακολούθως, επισκεπτόμαστε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη. Το φρούριο Petrovaradin ήταν ένα σημαντικό στρατιωτικό φρούριο των αυστριακών ηγεμόνων που, κατά τη διάρκεια των κατακτήσεων του Ναπολέοντα, έκρυψαν τους θησαυρούς τους εδώ. Σήμερα είναι το κέντρο τέχνης της πόλης, το σπίτι στο φεστιβάλ Exit και το μέρος, που το μυστήριο υπόγειο προσελκύει εξερευνητές από όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, αναχώρηση για τo Νόβισαντ, μία από τις σημαντικότερες πόλεις της χώρας. Είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπορικές συναλλαγές. Εξαιτίας του εμπορίου αναπτύχθηκε τόσο πολύ που την αποκαλούσαν ως την "Αθήνα της Σερβίας". Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική πόλη της Σερβίας, με μεγάλη συνεισφορά στην οικονομία της χώρας λόγω της βιομηχανίας αλλά και του τουρισμού, ενώ έχει πανεπιστήμιο, μουσεία, λαμβάνουν χώρα φεστιβάλ και στην πόλη θα βρείτε το Εθνικό Θέατρο της Σερβίας, αντί για το Βελιγράδι. Άφιξη ,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και περιήγηση το ιστορικό κέντρο της πόλης. Θα δούμε την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό και το Δημαρχείο. Βραδινή έξοδος.
4η ημέρα:
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια, αναχώρηση για την Βουδαπέστη, το «Μαργαριτάρι του Δούναβη». Θα αρχίσουμε την ξενάγηση μας από την Πέστη. Θα ξεκινήσουμε από την Πλατεία Ηρώων, στολισμένη με υπέροχα αγάλματα και θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας με τη λεωφόρο Αντράσσυ, για να δούμε την Όπερα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, το Κοινοβούλιο, για να διασχίσουμε στη συνέχεια μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, τη γέφυρα των Αλυσίδων και να βρεθούμε στη Βούδα, ώστε να επισκεφθούμε τον Πύργο των Ψαράδων, τη θαυμαστή εκκλησία του Ματθαίου, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες και να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει στην πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη, ο λόφος του Γκέλερτ. Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που θα ακολουθήσει, μπορείτε να περπατήσετε στον εμπορικό δρόμο Vaci, να δοκιμάσετε τοπικά γλυκίσματα και να χαλαρώσετε στα φημισμένα καφέ Gerbeaud & New York. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
5η ημέρα:
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ακολούθως, αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, την Σόφια, όπου και θα φθάσουμε το μεσημέρι, έπειτα από ενδιάμεσες στάσεις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια, θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη, όπου μεταξύ άλλων μπορούμε να δούμε τον καθεδρικό ναό του Alexander Nevski, την Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, τη ρώσικη, ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το Κοινοβούλιο, το Προεδρικό Μέγαρο κ.α. Περπατήστε στον πεζόδρομο της Λεωφόρου Βίτοσα, απολαμβάνοντας νόστιμες λιχουδιές! Ξεκούραση και προαιρετική έξοδος. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα:
Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για τη Βέροια. Χρόνος για καφέ και φαγητό. Στη συνέχεια και έπειτα από ενδιάμεσες στάσεις , θα φθάσουμε στην πόλη μας.

Τ
έλος εκδρομής

 

Κρατήσεις έως 10 Μαρτίου!

 

President Hotel 5* Dash Hotel 4*
280€ 250€


 

Περιλαμβάνονται:

 •  Κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 •  Διαμονή με πρωινό στο Νόβισαντ στα ξενοδοχεία President 5* ή Dash Hotel 4* στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
 •  Διαμονή με πρωινό σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* στην Οχρίδα, το Νις και τη Σόφια.
 •  Τοπικός, ελληνόφωνος ξεναγός σε Οχρίδα, Βουδαπέστη, Βελιγράδι και Σόφια.
 •  Έμπειρος Αρχηγός - Συνοδός.
 •  Φ.Π.Α.

  Δεν περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων (1,5€/άτομο/ημέρα),
 • Checkpoint (20€/άτομο).
 • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό.

Πληροφορίες

Σημειώσεις:

 • Πριν αποφασίσετε να συμμετάσχετε στο ταξίδι μας, βεβαιωθείτε ότι έχετε είτε την καινούργια ταυτότητα, είτε το καινούργιο διαβατήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο να ισχύει μέχρι την ημερομηνία επιστροφής σας.
 • Οι ώρες επιβίβασης - αναχώρησης, οι οδηγίες και οι ανακοινώσεις των υπευθύνων, τηρούνται αυστηρά.

Εκτύπωση

Κάντε λήψη του προγράμματος πατώντας εδώ: