notia italia

Ελληνόφωνα Χωριά
Σικελία - Απουλία
9ήμερη,
4/4, 26/5, 595€

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα 9ήμερης εκδρομής

1Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ Συγκέντρωση στο λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ. Διανυκτέρευση εν πλω.
2Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ – ΡΕΤΖΙΟ
Άφιξη το πρωί και αναχώρηση για το ΡΕΤΖΙΟ. Με ενδιάμεσες στάσεις στο ΜΕΤΑΠΟΝΤΙΟ και την ΚΟΣΕΝΤΖΑ θα καταλήξουμε αργά το απόγευμα στο Ρέτζιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.
3Η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΤΖΙΟ – ΜΕΣΣΙΝΑ -ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΑΙΤΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ
Πρωινό και μεταφορά στη VILLAS GIOVANNI όπου με το F/B περνάμε το στενό της Μεσσίνας, γνωστό σαν στενό ΣΚΥΛΑΣ και ΧΑΡΥΒΡΗΣ. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για την ΤΑΟΡΜΙΝΑ, την πανέμορφη μικρή πόλη της Σικελίας, που θα απολαύσουμε από ψηλά, Αφού τα MINI BUS του τοπικού Δήμου θα μας ανεβάσουν στο Κάστρο. Επόμενος Σταθμός το ηφαίστειο της ΑΙΤΝΑΣ, ανάβαση έως τους πρώτους κρατήρες (εφ' όσον επιτρέπεται). Κλείνουμε με επίσκεψη στην πόλη της ΚΑΤΑΝΙΑΣ, πριν καταλήξουμε αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στις ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ για δείπνο και διανυκτέρευση.
4Η ΗΜΕΡΑ : ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΑΓΚΡΙΤΖΕΝΤΟ – ΠΑΛΕΡΜΟ
Πρωινό και περιήγηση-ξενάγηση στην πιο αξιόλογη πόλη της "ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ", όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τους ναούς της ΑΘΗΝΑΣ και του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, την πηγή της ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ, τον βωμό του ΙΕΡΩΝΑ, την ΑΚΡΟΠΟΛΞ ΤΩΝ ΕΠΙΠΟΛΩΝ, το σημαντικότερο μετά της Επιδαύρου ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ και το ΟΡΑΤΟΡΙΟ του ΔΙΟΝΥΣΟΥ. Αμέσως μετά αναχώρηση για τον "κόλπο του Εμπεδοκλή", σημερινό επίνειο του ΑΓΚΡΙΤΖΕΝΤΟ. Επίσκεψη στην περίφημη κοιλάδα όπου βρίσκονται οι αρχαίοι Ελληνικοί ναοί του Ηρακλή, του Δία, της Ήρας, της Ομόνοιας και των Διόσκουρων. Το βράδυ καταλήγουμε στην πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
5Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ
Πρωινό και αρχίζουμε την περιήγηση-ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε την πλατεία του Δημαρχείου, τη Μητρόπολη, το θέατρο "ΜΑΣΣΙΜΟ", το "ΠΑΛΑΤΣΟ ΡΕΑΛΕ" και το αρχαιολογικό Μουσείο. Κατόπιν θα επισκεφθούμε την πόλη ΜΟΝΡΕΑΛΕ στην οποία υπάρχουν Βυζαντινά μωσαϊκά, τα μεγαλύτερα σε έκταση στον κόσμο. Γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στο ΠΑΛΕΡΜΟ. Το απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
6Η ΗΜΕΡΑ:ΠΑΛΕΡΜΟ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΜΕΣΣΙΝΑ – ΡΕΤΖΙΟ
Πρωινό και η περιήγηση μας στη Σικελία ολοκληρώνεται, με επίσκεψη στη γραφική ΚΕΦΑΛΟΥ και την πόλη της ΜΕΣΣΙΝΑΣ, απ' όπου θα πάρουμε το F/B για να επιστρέψουμε στη VILLA S. GIOVANNI και κατόπιν νωρίς το απόγευμα στο ΡΕΤΖΙΟ. Έτσι θα έχουμε χρόνο να γνωρίσουμε το ΑΡΧΑΙΟ ΡΗΓΙΟ και να επισκεφθούμε το πολύ αξιόλογο Αρχαιολογικό Μουσείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
7Η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΤΖΙΟ – ΤΑΡΑΝΤΟ – ΛΕΤΣΕ Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Απουλία και την πόλη του ΛΕΤΣΕ.
Από τη γνωστή πλέον διαδρομή, με ενδιάμεση στάση, μέσω ΚΟΣΕΝΤΖΑΣ φθάνουμε για να επισκεφθούμε το ΤΑΡΑΝΤΟ, πρωτεύουσα της Απουλίας και πολεμικό ναύσταθμο της Ιταλίας, που ιδρύθηκε το 708 π.Χ. από τους Σπαρτιάτες και συνεχίζει να είναι μια μητροπολιτική πόλη. Συνεχίζουμε και καταλήγουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο ΛΕΤΣΕ. Μετά το δείπνο θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να κάνουμε την πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
8Η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΤΣΕ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ – ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε για μια σύντομη περιήγηση-γνωριμία με ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά ελληνόφωνα χωριά της Απούλιας. Θα γνωρίσουμε λοιπόν την ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ, την ΓΑΛΑΤΙΝΑ και την ΚΑΛΗΜΕΡΑ, για να διαπιστώσουμε ότι παραμένουν ανεξίτηλα μέχρι και σήμερα, στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού και των Ελλήνων που έζησαν και μεγαλούργησαν εδώ. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για το ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ, όπου το απόγευμα θα τακτοποιηθούμε στο πλοίο και θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι της Πάτρας. Διανυκτέρευση εν πλω.
9Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ
Άφιξη στην πόλη μας. 

Τέλος εκδρομής

 

Δίκλινο/άτομο Μονόκλινο
595 € 780 €

 

Περιλαμβάνονται:

 •  Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελή, κλιματιζόμενα πούλμαν.
 •  Εισιτήρια πλοίων ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ και αντίστροφα σε 4ΚΛΙΝΕΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ με W.C. (AB4).
 •  Διαμονή - (6) διανυκτερεύσεις - σε ξενοδοχεία 3* sup,4*. 
 •  Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (6 πρωινά, 6 δείπνα).
 •  Εισιτήρια F/B από και προς τη ΣΙΚΕΛΙΑ.
 •  Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 •  Αρχηγός - συνοδός.
 •  Ασφαλιστική κάλυψη αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
 •  Φ.Π.Α.
 •  Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων.

Πληροφορίες

 

Σημειώσεις:

 • Πριν αποφασίσετε να συμμετάσχετε στο ταξίδι μας, βεβαιωθείτε ότι έχετε είτε την καινούργια ταυτότητα, είτε το καινούργιο διαβατήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο να ισχύει μέχρι την ημερομηνία επιστροφής σας.
 • Οι ώρες επιβίβασης - αναχώρησης, οι οδηγίες και οι ανακοινώσεις των υπευθύνων, τηρούνται αυστηρά.
 • Είναι πιθανό το πρόγραμμα να εκτελεσθεί αντίστροφα ή να χρησιμοποιηθεί το λιμάνι του Μπρίντιζι αντί του Μπάρι.

Εκτύπωση

Κάντε λήψη του προγράμματος πατώντας εδώ: